Mitä on tulossa?

Suomen Koirarekisterin tietokanta avattiin lokakuussa 2021 ja palvelujen kehittämistä on jatkettu tauotta. Projektia tehdään toistaiseksi pienellä porukalla, joten joidenkin ominaisuuksien julkaisua on sen vuoksi porrastettu. Alta näet, mitä Suomen Koirarekisteriin on seuraavaksi tulossa!

Kasvattajasitoumus

Kasvattajasitoumuksen allekirjoittanut kasvattaja sitoutuu vastuulliseen, avoimeen ja kestävään koirankasvatukseen. Sitoumuskasvattajat listataan verkkosivujen kasvattajalistalle.

Kasvattajasitoumuksen on määrä valmistua tammikuussa 2022

Sähköisen asioinnin parantaminen

Kevään aikana kehitetään paremmat verkkolomakkeet asiointiin, muun muassa koiran ja pentueen rekisteröintiin sekä tietojen ylläpitämiseen. Pitkän aikavälin tavoitteena on kehittää vahvan tunnistautumisen vaativa asiointipalvelu, jonka kautta omistajat ja kasvattajat voivat hallinoida koiriensa tietoja ja rekisteröintejä.

Sukupuun lisääminen koiralle

Tällä hetkellä tietokannan sukutauluihin voidaan lisätä vain SKR-rekisteröityjä koiria. Kehitteillä on kuitenkin järjestelmä, jonka avulla Suomen Koirarekisteriin rekisteröidyille koirille voidaan lisätä sukutaulutiedot myös ulkoisista rekistereistä.

Koiratyypit

Tulevaisuudessa on mahdollista hakea Suomen Koirarekisterin tunnustus kasvatetulle koiratyypille. Koiratyypeille laaditaan tyyppikohtaiset jalostuskriteerit, joiden mukaan koirat rekisteröidään Suomen Koirarekisteriin. Koiratyyppi tulee näkyviin tietokantaan ja sen perusteella voidaan hakea koiria sekä kasvattajia.

Jalostusluokka

Tällä hetkellä kaikki Suomen Koirarekisterin koirat rekisteröidään lemmikkiluokkaan. Jatkossa sitoumuskasvattajat sitoutuvat käyttämään jalostukseen ainoastaan jalostusluokan kriteerit täyttäviä koiria. Jalostusluokan kriteerit määritetään yhdessä jalostusasiantuntijoiden ja kokeneiden kasvattajien kanssa.

Tavoitteet ja arvot

Koiratietokanta

Suomen Koirarekisteriin rekisteröityjen koirien tiedot löytyvät julkisesta koiratietokannasta. Tietokanta toimii tiedonhakua ja -jakoa helpottavana työkaluna niin koiranomistajille kuin kasvattajillekin. Tietokantaa kehitetään jatkossa entistä paremmaksi käyttäjien palautteen ja toiveiden pohjalta.

Siirry tietokantaan

Tietokannan ominaisuuksia

Koiran perustiedot

Kuten nimi, mikrosirunumero, alkuperämaa, sukupuoli, syntymäaika, rekisterinumerot (myös muissa rekistereissä olevat on mahdollista tallentaa), käyttötarkoitus ja kuolintiedot.

Omistajatiedot

Omistajan tietojen avulla löytynyt koira löytää omistajansa nopeammin. Omistajan nimi ja paikkakunta voidaan julkaista tietokannassa, jos siihen on annettu suostumus.

Kasvattajan tiedot

Kasvattajan nimi ja paikkakunta voidaan julkaista tietokannassa, jos siihen on annettu suostumus. Kasvattajaprofiilien avulla saadaan helposti nopea katsaus kasvattajan pentueisiin ja niiden tilastoihin, ja kasvattajan on helpompi seurata omien kasvattiensa tietoja.

Ulkonäkö ja rakennekuva

Tiedot koiran ulkoisista piirteistä kuten väristä, karvanlaadusta, koosta ja rakenteesta. Lisäksi koiralle voidaan lisätä valokuva.

  Sukutiedot

  Koiran sukutaulussa näkyvät kaikki sen Suomen Koirarekisteriin rekisteröidyt esivanhemmat, profiilissa näkyvät sen sisarukset ja pentueet. Lisäksi sukutaulun yhteydessä näkyy sukutauluprosentti (kuinka monta prosenttia koiran suvusta on tiedossa) ja sukusiitosprosentti 4, 6, 8 tai 10 sukupolvelle laskettuna.

   Geenitestitulokset

   Mm. Polveutumistestien, rodunmääritystestien ja geneettisten sairauksien testien tulokset. Myös pakettigeenitestien, kuten Embark ja MyDogDNA, tuloksia on mahdollista tallentaa tietokantaan.

    Terveystulokset

    Kaikki rekisteröintiohjeen mukaisesti ilmoitetut terveystulokset, kuten luusto-, silmä-, ja sydäntutkimustulokset, allergiat, sairausdiagnoosit ym.

     Kilpailutulokset

     Kaikki rekisteröintiohjeen mukaisesti ilmoitetut kilpailu- ja koetulokset.

      Tule yhteistyökumppaniksi

      Haluaisiko yrityksesi tai järjestösi olla mukana luomassa uudenlaista koirakulttuuria ja edistämässä Suomen Koirarekisterin toimintaa?

      Ota rohkeasti yhteyttä!